Kleinste Soepfabriek Curry-Kossoep BIO
Overzicht400 ml biologische Curry-Kossoep met kikkererwten.
(Oude benaming = Madras Medley).
Geconcentreerde soep: goed voor 3 x 200 ml soep.
Bereidingsadvies:
Gebruik: deze soep verdunnen met een halve pot water en verwarmen. Kan ook onverdund gegeten worden als saus.
Serveertip: lekker met verse kokosmelk, een kneep citroen, extra bladkoriander en geroosterde cashewnoten. Als saus lekker met
rijst, pappadums, extra groentes en chutney.
Bewaren:
Na openen gekoeld bewaren (max 7 ºC) en beperkt houdbaar.
Ingrediënten:
Water, 18% kikkererwten*, ui*, aardappelzetmeel*, 2,4% kokossanten*, zonnebloemolie*, chilipeper*, zout, koriander*, gistextract, MOSTERDZAAD*, kurkuma*, komijn*, kaneel*, zwarte peper*.
* = biologisch.
Allergenen: bevat mosterd.
Geschikt voor vegetariërs en veganisten.
Voedingswaarden:
Per 100 ml bereid:
Energie: 279kJ / 66kcal
Vetten: 2,4g
Waarvan verzadigd: 0,98g
Koolhydraten: 6,3g
Waarvan suikers: 0,3g
Eiwitten: 2,8
Zout: 0,46g
Het recept voor deze traditionele Indiase soep komt uit het gebied rondom Madras. Lekker romig door de toevoeging van kokosmelk. Door de verse bladkoriander en groene chili ontstaat een lichtpittige kikkererwtencurry. Onverdund is deze soep dan ook heerlijk te gebruiken als currygerecht. In ons fabriekje maken we, met een enthousiast team en 658 zonnepanelen, met veel plezier soep en bouillon. Op de ouderwetse manier: met tijd, zorg en aandacht. Dan is soep het allerlekkerst.
Door de ambachtelijke productie ontstaan natuurlijke smaaknuances.