Kleinste Soepfabriek Kippenbouillon BIO
Overzicht400 ml biologische Kippenbouillon.
4 dagen en vier nachten lang getrokken.
Geconcentreerde bouillon: goed voor 3 x 200 ml bouillon.
Bereidingsadvies:
Gebruik: deze bouillon verdunnen met een halve pot water en verwarmen. Eventueel soepgroente en/of vermicelli toevoegen.
Serveertip: de perfecte basis voor een eigengemaakte soep. Ook lekker in een risotto of met sereh (citroengras) voor een Soto Ajam (Indische kippensoep).
Bewaren:
Na openen gekoeld bewaren (max 7 ºC) en beperkt houdbaar.
Ingrediënten:
Water, kip* (getrokken van 17% kip), 2,5% kippenvlees*, wortel*, kippenfond*, zout, SELDERIJ*, ui*, peterselie*, gistextract, foelie*, peper*, laurier*, kruidnagel*.
*= biologisch.
Allergenen: bevat selderij.
Waarschuwing: kan kleine botjes bevatten!
Voedingswaarden:
Per 100 ml bereid:
Energie: 29kJ / 7kcal
Vet: 0,5g
Waarvan verzadigd: 0,2g
Koolhydraten: 0,07g
Waarvan suikers: 0,04g
Eiwit: 0,5g
Zout: 0,63g
Sommige dingen hebben tijd nodig. Leren zwemmen bijvoorbeeld, of met de auto van Almere naar Amsterdam. Onze bouillon ook. Om alle smaken uit de ingrediënten te trekken hebben we 96 uur nodig. Vier. Hele. Dagen. Zo is onze bouillon het allerlekkerst. Je kunt het zo opdrinken of er iets anders lekkers van maken. Eet Smakelijk! In ons fabriekje maken we, met een enthousiast team en 658 zonnepanelen, met veel plezier soep en bouillon. Op de ouderwetse manier: met tijd, zorg en aandacht. Dan is soep het allerlekkerst.
Door de ambachtelijke bereiding ontstaan smaakvariaties en heeft de bouillon vetoogjes, wat extra smaak geeft.